Новини и събития

Ден на детето - сред природата

Най-големият подарък, който можем да направим на децата си, е да им дадем свобода

Ден на детето - сред природата

Най-големият подарък, който можем да направим на децата си, е да им дадем свобода

         Най-големият подарък, който можем да направим на децата си, е да им дадем свобода - свободата да играят, да се забавляват, да преследват мечтите си.

         Ние можем да помогнем в това начинание на 1 юни 2021 година съвместно с екипа на СТД „Мотен“.

         Хижа „Алеко“ в планината Витоша е подходящо място, както за деца, така и за техните родители. Намира се на 18 км от ДГ № 193 „Славейче“. Освен, че e изключително красивa, територията на местността е естествено обитание на голямо разнообразие от растителни и животински видове. Посещение на Посетителски център „Витоша”, запознаване с особеностите на планината и правилата за безопасно пребиваване, спортно-занимателни игри в района на хижата(алпийски тролей, алпийска стена, поход до резервата „Бистришко бранище”) - предлаганите различни приключенски програми и творчески ателиета, са съобразени с възрастта и интересите на децата.

            Усмивки в очите, споделено приключение, нови приятели и уважение към природата е това, към което се стремим. Останалото е въпрос на време. Чрез съвместна игра, учене и развиване на умения за общуване, базирани на методите на неформалното образование в рамките на отделните занимания и екипни игри, участниците в излета ще придобиват усещане за лична отговорност, екипност, инициативност и взаимопомощ.

Записване: до 10.00 часа на 18.05.2021 г.